1 min de citit

1. Descoperi ‘cine ești’ pentru a afla ‘ce îți dorești’ 

Când ai o busolă care să te ghideze în alegeri, e mai ușor să îți găsești un drum pe care să îl străbați cu plăcere. Când ne cunoaștem pe noi înșine, ce valori, preferințe, înclinații și abilitați naturale avem, putem folosi această  busolă în alegerile noastre de carieră. Caută îndrumare de la un specialist de carieră. 

2. Antrenezi abilitatea de a procesa feedbackul

Este nevoie de curaj să treci printr-un exercițiu de evaluare și apoi să lucrezi la înțelegerea rezultatelor evaluării. Pentru că intervenția să te ajute, trebuie să iți antrenezi abilitatea de a procesa feedback-ul pentru că apoi să transpui în acțiuni ariile de îmbunătățire. Optează pentru teste vocaționale, de autoevaluare, feedback 360, asessments, etc. 

3. Descoperi care-ți sunt ‘blind spots’, cum spune englezul 

Cu toții avem aspecte de care nu suntem conștienți, dar ele sunt evidente pentru cei din jurul nostru. Fără expunerea la situații noi și explorarea unor intervenții de învățare și dezvoltare care să îți dea posibilitatea să le conștientizezi, poți rămâne într-o zona de confort și de complacere, ratând oportunitatea de evolua și de a avea mai mult succes (în plan profesional, dar și personal). 

4. Crești șansele pentru un viitor de succes

Când investeșți în propria dezvoltare profesională, îți actualizezi și perfecționezi permanent cunoștințele și iți antrenezi mindsetul pentru a rămâne flexibil și adaptabil. Privește orice intervenție de învățare ca pe o investiție în nivelul tău de ‘anagajabilitate’ și în viitor. 

5. Poți face noi conexiuni 

Participarea la diferite programe de învățare îți oferă ocazia să de a îți antrena abilitatea de a dezvolta relații interpersonale și de a îți largi networkul profesional, o cale necesară pentru rezultate de succes. 

6. Vei câștiga încredere în tine 

Cu cât vei antrena mai multe competențe și abilități, cu atât vei deveni mai încrezător în propriile forțe, vei avea mai multe de spus în întâlnirile cu ceilalții, vei face alegeri mai îndrăznețe, vei avea obiective mai ambițioase.

7. Vei crește că OM 

Dezvoltarea personală e mai mult decât o investiție în cariera ta, este o investiție în creșterea, conștientizarea și identitatea ta. De fiecare dată când participi la un acțiune de dezvoltare, ai ocazia să afli idei noi sau să gaseșți inspirație și energie creativa. 

8. Vei obține abilități transferabile 

Indiferent de funcția sau de industria în care activezi, e ideal să iți adaugi în portofoliu și alte abilități în special din zona ‘digitală’: HTML, photoshop, baze de date, Excel avansat, etc 

9. Vei câștiga avantaj competitiv

Fiind deschis să preiei anumite sarcini sau să participi în diferite acțiuni, dând dovata de inițiativă în soluționarea unor probleme, având curiozitatea de a afla detalii sau a investiga situații-problemă, iți crești șansele de a fi ‘văzut’ și apreciat ca cineva care are curiozitate și interes să facă lucrurile mai bine. Astfel cresc premizele de a se ți se deschide noi perspective profesionale.

10. Dacă tu nu investești în tine, atunci cine o va face? 

Vrei să evoluezi în carieră? Vrei un rol care să te lase să pui în evidență tot ce ai mai bun? Dacă tu nu acționezi cu intenție și determinare în acest sens și nu investești în dezvoltarea ta profesională, atunci cine o va face?

Comentarii
* E-mailul nu va fi publicat pe site.