1 min de citit

“Prefer să fiu complet (întreg), decât să fiu bun (perfect).” Carl Jung spunea că omul este un ‘întreg’ făcut dintr-un amestec de lumină și umbră. El nu se va putea bucura pe deplin de lumina sa interioară, fără a își accepta umbra. 

În umbră e locul în care omul pune toate imperfecțiunile sale: ceea dorește să ascundă, ceea ce îl rușinează, ceea ce nu îi place la sine. Însă umbra face parte din ‘întreg’: oricât de mult vei încerca să o reprimi, nu o vei putea evita întotdeauna. 

A aștepta să fii perfect asumă riscul de a pierde oportunități. Amâni sau refuzi să acționezi pentru că nu ești ‘încă’ pregătit. 

Alegând să faci doar acele lucruri în care ai încredere că poți/ști să le faci, nu îți oferi ocazia de a schimba ceva, de a crește, de a te îmbogăți. 

Alegând să îți accepți umbrele și să lucrezi cu imperfecțiunile tale, îți oferi șansa de a permite potențialului tău să iasă la suprafață și de a deveni o mai bună versiune a ta.

Când ești manager, nu trebuie să fii 'perfect'. 

Echipa ta nu are nevoie de un super-erou decât în măsura în care super-puterea ta este acea de a le valida sau întări sentimentul propriei valori.

Un manager 'perfect' nu e un manager care poate orice, ci unul care acționeaza în așa fel încât oamenii din echipă să (re)devină încrezători în potențialul lor și să nu se îndoiasca de valoarea muncii lor

Un manager 'perfect' este un manager capabil să se arate vulnerabil în situații dificile și să abordeze eșecul ca parte a procesului de învățare. 

Un manager 'perfect' nu este cel care nu greșește, ci cel care își recunoaște propriile limite sau greșeli, acceptandu-și vulnerabilitatea (proprie și, implicit, pe a altora). 

Un manager 'perfect' este acela care nu cere altora să fie perfecți.

Comentarii
* E-mailul nu va fi publicat pe site.