1 min de citit

Se face în curând un an de când încerci să găsești o soluție în legătură cu unul dintre oamenii tăi, care nu reușește să se ridice la nivelul cerințelor jobului. 

Toate demersurile tale de până acum nu au avut impact. 

Te-ai străduit să faci lucrurile ‘ca la carte’: ai investit încredere în capacitatea și dorința lui de a își face bine treaba, ați stabilit împreună obiectivele, ai clarificat așteptările, ai stat aproape, atent și disponibil să oferi suport, te-ai asigurat că aveți interacțiuni regulate și primește feedback. 

Nu poți să ajungi la el. A devenit evident că omul nu e în locul potrivit, însă e complet rezistent la idea de a își caută alt job. 

Cât timp îți propui să mai încerci? 

Ca manager, ai rolul de a crea o relație corectă, bazată pe respect și colaborare. . Într-o relație adult - adult, fiecare trebuie să își asume răspunderea pentru partea lui de contract. 

Deși ești manager, nu cred că trebuie să te erijezi în rolul de ‘salvator’. Nu trebuie să te simți la infinit responsabil pentru cum își îndeplinește sarcinile. Asta este responsabilitatea lui. Pe partea ta, trebuie să te asiguri că are claritate, suport și feedback continuu. 

Dacă ai investit corect tot acest timp, și te-ai arătat real preocupat să faci lucrurile să meargă, e improbabil ca mesajul să nu fi ajuns la acest om – chiar dacă nu este dispus să o recunoască. 

Poți alege să aștepți până ce el va decide să facă o mutare, însă mă întreb ce beneficiu ar avea această strategie? 

Aș îndrăzni să spun că aceasta ar fi o strategie dublu-perdantă

Odată, pentru că stagnarea într-o situație-fară-perspective, pe el îl privează de oportunitatea de a fructifica timpul pentru a găsi soluții constructive și de a testa alte perspective. 

Apoi pentru că, alegând să continui să investești atenție, timp, energie în aceasta situație-fară-perspective, implicit au de suferit alte dimensiuni ale activității tale: acorzi mai putina atenție dinamicii de echipă, oferi mai puțin timp celor mai buni performeri, îți scapă oportunități de îmbunatățire sau dezvoltare a business-ului, etc 

Recomandare: 

Evită să ajungi în punctul în care situația nu mai poate fi tolerată, și acționează ferm, dar corect și transparent.

Construiește o cultură care are ca valoari respectul și responsabilitatea.

Comentarii
* E-mailul nu va fi publicat pe site.