1 min de citit

Orice manager își dorește să aibă o echipă performantă. Pus în situația de a aduce un om nou în echipă, ce alegere va face? Cum se va asigura că va face alegerea cea mai potrivită? 

Am lucrat cu un manager care pornea procesul de recrutare ca pe o expediție de căutare de comori. 

Se entuziasma când descoperea un fața lui un candidat foarte bun și nu ezita în a alege oameni mai bine pregătiți ca el, sau care aveau potențialul de se dezvolta rapid. 

El construia pepiniere de talent pentru întreagă companie. 

Filosofia lui era că un bun performer va crește performanța întregii echipe, și îi va aduce un plus de capital de imagine, căci echipa sa e cea care dă măsura performanței proprii. 

Știa că investiția de timp și efort de formare vor fi minime: va învăța repede, se va adapta ușor și va atinge nivelul de productivitate dorit în timp mai scurt (ceea ce practic va optimiza costurile de angajare). 

Un om valoros are un efect de domino la nivelul echipei: scad presiunea și volumul individual de munca,  ceea ce permite creșterea implicării și disponibilității de găsire de soluții creative; astfel, se îmbunătățește spiritul de echipa și implicit diligenta acesteia în rezolvarea problemelor, ingrediente cheie ale unei echipe agile și performante. 


Într-un ecosistem de business în continuă schimbare, e nevoie de echipe care pot fi flexibile, învăța continuu și acționa rapid. 

Nu ezita să aducă în echipă un om care era bine pregătit, capabil și poate chiar mai ambițios decât el. Nu îi era teamă de competiție. 

Idea de a aduce în echipă oameni asupra cărora să poată avea un ascendent, cărora să le spună ce și cum să facă, care să nu pună la îndoială deciziile sale și să nu contra-argumenteze sau comenteze la punctul lui de vedere, era pentru el de neconceput.

Își înțelegea propriul rol ca pe un catalizator al energie și resurselor oamenilor săi, dedicat să îi susțină și  să le dea încredere în propria valoare.  

Când bătea palma cu un candidat, el își propunea să ofere un parteneriat reciproc-avantajos


Recomandare: 

Recrutarea de azi e o investiție în viitor. Alegerea ta trebuie să fie un pariu câștigător pe termen lung. 

Bonus: Oamenii buni atrag oameni buni - ei vor recomanda și atrage în organizație alți profesioniști valoroși, în beneficiul companiei/echipei.unea să ofere un parteneriat reciproc-avantajos.

Comentarii
* E-mailul nu va fi publicat pe site.