1 min de citit

Iți aduci aminte de felul în care un gând negativ ți s-a înfipt în minte și apoi s-a insinuat în inimă și a reușit să ți se agațe de suflet și să iți schimbe întreagă stare de spirit? Te  învăluie ca o mantie grea pe care nu poți să o dai jos, luandu-ți toată energia și lăsându-te buimac.

 Un gând rău e atât de perfid încât își ia că aliat și Criticul Interior, ce abia așteptă să articuleze tot ce are de spus despre tot ce tu nu ai […].

Tu cum faci față?

Pe mine mă ajuta să îmi deschid inima. Încep prin a încerca să înțeleg de unde vine acel gând rău și ce încearcă de fapt să îmi spună. Nu îl las să tropăie din picioare prea mult. Am observat că își pierde din elan atunci când începi să îl descoși. Și încearcă să se pitească atunci când vorbeșți despre el. Un prieten bun care știe să asculte sau, daca nu îl ai la îndemăna, o coală alba de hârtie, sunt un leac foarte bun atunci când vrei să dezamorsezi sentimentul de rușine pe care acest gând rău ți-l provoacă.

Rușinea de a nu fi destul de […], care duce la teama că nu te vei ridica la nivelul așteptărilor celorlati, că nu vei fi acceptat așa cum eșți, că nu le meriți aprecierea.

Când exprim acest gând/ emoție negativă, am șansa să înțeleg dacă e realist și corect și dacă articulează ceea ce îmi doresc EU sau, de fapt, ceea ce cred că își doresc alții de la mine.

Și atunci, gândul rău și autocritica se estompează, iar eu fac un pas înainte.

Comentarii
* E-mailul nu va fi publicat pe site.